Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Jogerősen megverték a Fideszt Salgótarjánban

Helybenhagyta a Nógrád megyei területi választási bizottság határozatát a Fővárosi Ítélőtábla, így jogerőre emelkedett a salgótarjáni polgármester-választás eredménye. A bírósághoz Székyné Sztrémi Melinda, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje fordult azért, hogy számlálják újra a szavazatokat, de kérelmét a bíróság alaptalannak ítélte. A Fidesz már megbüntette Salgótarjánt, ezentúl nem ott lesz a megyei közgyűlés.

Nem kell megismételni a zuglói polgármester-választást

A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) szerdai, nem jogerős döntése értelmében nem kell megismételni Zugló 3-as számú egyéni választókerületében sem a képviselő-, sem pedig a polgármester-választást. A testület ezzel megváltoztatta a helyi választási bizottság (hvb) ezzel ellentétes határozatát.

MTI

Gőgös elfoglalhatja Botka helyét a parlamentben

Gőgös Zoltánnak adta ki a Botka László lemondásával megüresedő országgyűlési mandátumot a Nemzeti Választási Bizottság szerdai ülésén.

MTI

Meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon

Fürjes Pál (Fidesz-KDNP) korábbi polgármester támadta meg a helyi választási bizottság eredménymegállapító határozatát, ennek helyt adva rendelték el a választás megismétlését.

MTI

Megvan az országos nemzetiségi választás eredménye

Az NVB a jegyzőkönyvek elleni jogorvoslati határidő letelte után, szerdán állapíthatta meg a nemzetségek országos választásának eredményét.

MTI

Győr egyik szavazókörében megismételtetik a választást

Egy győri szavazókörben meg kell ismételni az október 12-ei önkormányzati választást - döntött pénteken a Győri Ítélőtábla.

MTI

A bíróságnak kell döntenie az érpataki választás megismétléséről

A Debreceni Ítélőtáblának kell döntenie az érpataki választási eredmények esetleges eltörléséről, a vádak szerint ugyanis a jelenlegi polgármester segítői választási csalást követtek el.

hvg.hu

Sumonyban is újra szavaznak november 9-én

Meg kell ismételni az önkormányzati képviselő-választást a Baranya megyei Sumonyban, november 9-én voksolnak újra.

MTI

Újra polgármestert választanak Cserhátszentivánon november 9-én

Megismétlik a polgármester-választást a Nógrád megyei Cserhátszentivánon, mert az október 12-ei választás nyertese a területi választási bizottság szerint két szórólap terjesztésével megtévesztően befolyásolta a választói akaratot. Barta László, a Nógrád megyei területi választási iroda vezetője kedden azt mondta, hogy nem támadták meg a választási bizottság döntését, így az jogerőssé vált.

MTI

A bíróságra kerülnek a választási kifogások

Ezekben a napokban kerülnek az ítélőtáblák elé a területi választási bizottságok határozatait megtámadó bírósági felülvizsgálati kérelmek.

MTI

Jobbik: Sztálin is megirigyelné a Fidesz "bizonyítékait"

Jobbik: Sztálin is megirigyelné a Fidesz "bizonyítékait"

A Jobbik vitatja, hogy hitelesek és meggyőzőek a Fidesz állítólag ózdi választási csalásról szóló bizonyítékai. Mint írták, bíznak benne, hogy a bíróság felülbírálja a választás megismételtetéséről szóló döntést, ha pedig nem, a jobbikos jelölt, Janiczak Dávid úgyis győzni fog – írták.

MTI-OS

Nem lenne többsége a közgyűlésben a Fidesznek Budapesten a régi szabályok szerint

A Ténytár blog kiszámolta, milyen eredménye lett volna az önkormányzati választásoknak, ha a kormány nem változtat a választási törvényeken.

hvg.hu

Újraszámolás után is maradt az eredmény a XV. kerületben

A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) hétfői ülésén újraszámlálta hét XV. kerületi szavazókör voksait a múlt vasárnapi számlálásokkal kapcsolatban érkezett fellebbezések miatt. A képviselői mandátumok kiosztása nem változott, de volt olyan egyéni választókerület, ahol egyetlen szavazatra csökkent a különbség.

MTI

Újraszámlálják a voksokat hét rákospalotai szavazókörben

A Fővárosi Választási Bizottság hétfő este úgy döntött, hogy újraszámlálnak hét XV. kerületi szavazókörben a múlt vasárnapi számlálásokkal kapcsolatban érkezett fellebbezések miatt. A szavazókörök két szoros eredményű választókerületben vannak, így nem zárható ki, hogy megfordul az eredmény.

MTI

FVB: nem kell megismételni a rákospalotai polgármester-választást

A Fővárosi Választási Bizottság hétfő esti, nem jogerős döntése szerint nem kell megismételni a XV. kerületi polgármester-választást, mert a benyújtott bizonyítékok nem támasztják alá azt, hogy a DK polgármesterjelöltje, Hajdu László megtévesztette volna a választókat.

MTI

Bíróságon is megtámadja a Fidesz a baloldal salgótarjáni győzelmét

A fideszes polgármesterjelölt a választási bizottságnál is próbálkozott, de az elutasította a beadványát. Salgótarjánban Dóra Ottó, a baloldal jelöltje nyert, de csak pár tucat szavazattal verte meg fideszes ellenfelét, aki szerint a történtek a választási csalás gyanúját is felvetik. Székyné Sztrémi Melinda azt mondta, "nem adhatják meg magukat felemelt kézzel".

MTI

Tüntettek a jobbikos győzelmet hozó választás megismételtetése miatt

Tüntettek a jobbikos győzelmet hozó választás megismételtetése miatt

Hétfőn szimpátiatüntetést tartottak Ózd fiatal jobbikos polgármestere, Janiczak Dávid mellett. A párt bíróságon támadja meg a választás megismétlését elrendelő választási bizottsági határozatot.

MTI

Orbán: a cinizmus kilúgozza az életet

Orbán: a cinizmus kilúgozza az életet

Orbán Viktor a héten másodszor ünnepelte meg a Fidesz hármas győzelmét, de konkrétumokat megint nem mondott. A kormányfő szerint a végső cél, hogy 2018-ra teljes legyen a foglalkoztatottság, hogy meg lehessen szüntetni a segélyeket. Jövőre viszont nekilát a köznevelési rendszer átalakításának, mert a munkaalapú társadalom alapja az oktatási rendszer átalakítása. Orbán szerint a cinizmussal le kell számolni, és elvárja a polgármestereitől, hogy történelmet írjanak.

hvg.hu

Egy-egy szavazat is felülvizsgálati kérelemhez vezetett Zalában

Az elmúlt napokban a területi választási bizottság által hozott döntésekkel szemben négy felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be szombat délutánig Zalában - közölte Mester László, a Zala Megyei Területi Választási Iroda vezetője.

MTI

Ahol rekordverést kapott a Fidesz

Ahol rekordverést kapott a Fidesz

Dombóváron a rendőrség hallgatta ki a győztes civil szervezet aktivistáit, miután egy bizonytalan hitelességű videón szavazatvásárlással vádolták meg a szervezetet. A végeredményre mindez aligha lesz lényeges befolyással, miután a Fidesz talán ebben a városban kapott ki a legnagyobb arányban. De miért szavaztak a dombóváriak az országos trenddel szemben?

123104

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X