Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

A házak bekamerázására ad pénzt Zugló

Újra meghirdeti a társasházi kameraprogramot a zuglói önkormányzat – tájékoztatta Rozgonyi Zoltán (Fidesz-KDNP), a kerület alpolgármestere szerdán az MTI-t.

MTI

Kizáratná Rubovszky a renitens fővárosi választmányi elnököt

Rubovszky György pártügyész azért indítványozta Szalma Botond kizárását, mert a "párt belső rendjét folyamatosan, súlyosan megzavaró magatartást tanúsít", és a hivatalos Fidesz-KDNP polgármesterjelölt ellen Budapest 4. kerületében függetlenként indul.

MTI

Juhász Péter a NAV-botrányt kirobbantó Horváth tenyerébe csapott

Juhász Péter a NAV-botrányt kirobbantó Horváth tenyerébe csapott

Belváros-Litpótváros - az Együtt-PM, az MSZP és a DK által közös - polgármesterjelöltje, Juhász Péter megállapodott a NAV-botrányt kirobbantó Horváth Andrással, hogy ha megválasztják, ő lesz az V. kerület átláthatósági biztosa.

Tarlós és a Fidesz örülni fog az Ipsos felmérésének

Tarlós és a Fidesz örülni fog az Ipsos felmérésének

Az Ipsos szerint a Fidesz támogatottsága a népesség egészén belül 33-ról 35 százalékra bővült, a Jobbiknak és az MSZP-nek maradt a 12-12, az LMP-nek, a DK-nak és az Együtt-PM-nek pedig a 3-3 százalékos tábora.

MTI

Tölgyessy: "ha valaki érti az emberek vágyait, az Orbán Viktor"

Tölgyessy: "ha valaki érti az emberek vágyait, az Orbán Viktor"

A politikai elemző nem tart a Jobbik támogatottságának növekedésétől, szerinte októberben a Fidesz kicsit gyengébben szerepel majd, mint tavasszal, az ellenzék pedig alkalmatlan, nincsenek víziói, ráadásul tehetetlen is. Tölgyessy szerint Orbán karakterének jobban megfelelne, ha a parlamentiről áttérnének az elnöki, félelnöki rendszerre.

Gyurcsány: nem lesz áttörés, narancssárga marad a térkép nagy része

Nem vár ellenzéki áttörést az önkormányzati választásokon a Demokratikus Koalíció elnöke. Gyurcsány Ferenc erről egy keddi választási gyűlés előtt beszélt újságíróknak Békéscsabán. Azt mondta, hogy nem lesz áttörés, október 12-én, amikor majd ott ülnek a tévék előtt, továbbra is narancssárga lesz az ország nagyobbik része.

Ennyire vicces indoklással még nem utasítottak el választási panaszt

Ennyire vicces indoklással még nem utasítottak el választási panaszt

Aki a helyi közéletről a város hivatalos honlapján keresztül értesül, azt hiheti, hogy Baján csak a Fidesz indul az önkormányzati választáson, ugyanis a városi cég által működtetett honlap nem tette közzé az ellenzéki Sikeres Bajáért Egyesület jelöltállításról szóló, két hete kelt sajtóközleményét. A helyi választási bizottság szerint mindez nem sérti az esélyegyenlőséget, hiszen a cikk bármikor megjelenhet.

Fodor: Megkezdődött a liberális politikai oldal építése itthon

Budapest nem egyszemélyes birodalom, a város európaiságának záloga egy olyan autonóm városvezetés lehet, amely a jövőbe néző, vízióval rendelkező várospolitikát képvisel – erről beszélt kedden a Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje. Fodor Gábor, a párt elnöke szerint megkezdődött Magyarországon a liberális politikai oldal építése, országszerte 310-en indulnak az önkormányzati választásokon polgármesterjelöltként, illetve képviselőjelöltként a támogatásukkal. Úgy vélte, hogy Tarlós Istvánnal szemben Bodnár Zoltán komoly ellenzéki alternatíva.

Dobrev Klára: Gyurcsány már nem szeretne miniszterelnök lenni

Dobrev Klára: Gyurcsány már nem szeretne miniszterelnök lenni

Nem lehet feltartott kézzel menni a vágóhídra, és azt mondani, hogy „mindent elrontottunk”, ha Gyurcsány Ferenc nem mond le 2009-ben, nem erről szólt volna a 2010-es választási kampány a baloldalon, és nincs Orbán Viktornak kétharmados többsége – erről is beszélt a hvg.hu-nak adott interjújában Dobrev Klára, aki férje, Gyurcsány Ferenc kormányfővé választásáig a Nemzeti Fejlesztési Hivatal alelnöke volt, és uniós fejlesztéspolitikai tudását a most átalakuló családi cégben, az Altus Zrt.-ben kamatoztatja. Dobrev ritkán ad interjút, most az őszödi beszédről, férje politikai jövőjéről és az „öregecskedő feleségekről” is beszéltünk. És szóba került a terhessége is.

Ráeresztik az adóhatóságot a kampánypénzeket zsebre rakó jelöltekre

Az állam az adóhatóságot kérte fel, hogy szedje be a visszafizetendő kampánypénzeket a tavaszi választáson induló jelöltektől. Vagyonosodási vizsgálat és behajtás jön.

Milliárdokat öntenének Tarlósék a budapesti vízbe

A tervek szerint mintegy tizenötmilliárd forintot fordítanak a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. létesítményeinek felújítására, korszerűsítésére és bővítésére a következő években - mondta Tarlós István főpolgármester.

MTI

Nincs napirenden Suchman Tamás ügye Marcaliban

Nincs napirenden Suchman Tamás ügye Marcaliban

Az MSZP marcali szervezete összehívott ugyan péntekre egy taggyűlést, de azt még a piacon történt incidens előtt tették, és a meghívó napirendjén személyi kérdések nem szerepeltek, az önkormányzati választásokra való felkészülésről beszéltek volna.

MTI

Öt polgármesterjelölt közül is választhatnak a szegediek

A csongrádi megyeszékhelyt 2002 óta irányító Botka László az MSZP, az Együtt és a DK közös jelöltjeként indul újra a polgármesteri posztért, a Fidesz-KDNP és a Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület és Önkéntes Mozgalom jelöltje Kothencz János hittantanár, gyermekvédelmi szakember, a Szeged-csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója, a Jobbiké Tóth Péter, a párt városi és megyei elnöke, Málovics György közgazdász, egyetemi oktató pedig az LMP jelöltje.

MTI

Fénymásolt íven gyűjtöttek aláírást egy baloldali jelöltnek

Érdemi vizsgálat nélkül utasította el a Fővárosi Választási Bizottság pénteken Körös Péternek, a XVIII. kerület képviselőjelöltjének a fellebbezését. A helyi választási bizottság egy fénymásolt ajánlóív miatt marasztalta el első fokon az MSZP-DK-Együtt-PM-MLP-Szociáldemokraták jelöltjét.

MTI

Kontroll Csoporttal és óvodai jelével kampányol Rogán utódja

Kontroll Csoporttal és óvodai jelével kampányol Rogán utódja

Kedvenc zenekarával és óvodai jelével kampányol Rogán Antal utódjelöltje a belvárosi ingyenes újságban.

hvg.hu

MSZP: Az önkormányzatok a demokrácia utolsó védvonala

Az MSZP szerint a választók az önkormányzati választáson újra kezükbe vehetik saját sorsuk irányítását, a baloldalra leadott szavazataikkal pedig növelhetik saját biztonságukat és szabadságukat.

MTI

Novemberben választják meg Kiss Péter utódját Újpesten

November 23-ára tűzte ki az időközi országgyűlési választást a főváros IV. kerületében a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteken; a helyi választók a júliusban elhunyt szocialista képviselő, Kiss Péter utódjáról dönthetnek majd.

MTI

"Orbán Viktornál nem azt kell nézni, hogy mit mond"

Vona Gábor Nagykanizsán, egy dödöllefesztivál közben tartott sajtótájékoztatót, ahol a Jobbik terveiről beszélt. Abban bízik, hogy október 12-én olyan felhatalmazást kap a Jobbik, amely esélyt ad arra, hogy a 2018-as országgyűlési választás után váltópárt legyen.

MTI

Már biztos: nem indulhatnak Gyurcsány jelöltjei Óbudán

A Fővárosi Választási Bizottság helybenhagyta a kerületi választási bizottság döntését, ezért biztosan nem indulhat el az önkormányzati választáson a DK öt egyéni választókerületi jelöltje.

MTI

Kósa Lajos helyére sokan pályáznak

Aa Fidesz-KDNP, a Demokratikus Koalíció, a Civil Fórum Egyesület, a DISZ kulturális egyesület, az MSZP, a Jobbik és a Magyar Munkáspárt polgármesterjelöltjét vették nyilvántartásba Debrecenben.

MTI
12385

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X