Bejelentkezés  

Orbán: könnyen lehet, eljön a mi időnk

Orbán: könnyen lehet, eljön a mi időnk

A legfontosabb versenyfutás ma az, hogyan lehet egy olyan államot kitalálni, mely sikeressé tesz egy nemzetet - mondta Orbán Viktor kormányfő Tusnádfürdőn, a bálványosi szabadegyetemen tartott előadásában. A kormányfő szerint a liberális demokráciának leáldozott, emellett példaként hozott olyan "sztárországokat", mint Oroszország. A miniszterelnök szerint eljött a munka alapú társadalom korszaka Magyarországon. Orbán a civil társadalmat is bírálta, szerint itt külföldiek által fizetett politikai aktivisták vannak.

Vasárnap kezdődnek az első világháborús megemlékezések

Vasárnap kezdődnek az első világháború kitörésének századik évfordulója alkalmából tartandó megemlékezések, az állami centenáriumi programsorozat nyitórendezvénye hétfőn lesz az Operában.

MTI

Schiffer odacsapott Orbánnak

Az LMP szerint nem Orbán Viktor miniszterelnök helyzetértékelésével van vitatkoznivalójuk, hanem a következtetésekkel.

MTI

Együtt-PM: Putyint utánozza Orbán

Az Együtt-PM szerint megdöbbentő beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök Tusnádfürdőn, a magyar miniszterelnök "Putyint majmolja".

MTI

Égő szalmabálák füstje miatt lezárták a Pogány és Pécsudvard közötti utat

Kamionon szállított szalmabálák gyulladtak ki Pogány és Pécsudvard között szombaton, az utat a rendőrség egy időre lezárta - tájékoztatott honlapján a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

MTI

Nyomoz a rendőrség a Thököly úti kerékpárosgázolás miatt

Közúti baleset gondatlan okozásának gyanúja miatt nyomoz a rendőrség június 24-e óta a budapesti Thököly úton elgázolt kerékpáros ügyében - tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton az MTI-t.

MTI

Már Tompánál is torlódás van

A röszkei után immár a tompai határátkelőhelyen is három órát kell várakozniuk a kilépőknek. A torlódás a Nyugat-Európából szabadságra hazafelé tartó vendégmunkások miatt alakult ki - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szombaton az MTI-vel.

MTI

Jó lesz majd honvédnek lenni Hende szerint

A honvédelem területén hosszas egyeztetés után hamarosan elindul az új életpályamodell, ami méltóbb javadalmazást is jelent - mondta a honvédelmi miniszter szombaton Veszprémben, a Szentháromság téren rendezett altisztavató ünnepségen.

MTI

Orbán: vége a jóléti államnak

Orbán Viktor szerint a jóléti állam és társadalmi rendszer kimerítette tartalékait, ebben a pillanatban sikertelenségre van ítélve, amin változtatni kell. A miniszterelnök a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szombati rendezvényén, Tusnádfürdőn kérdésre válaszolva azt mondta: provincializmus a Nyugat másolása, amin túl kell lépni, ez ugyanis "megöl bennünket".

Csípik az MSZP szemét a stratégiai megállapodások

Az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságának összehívását fogja kezdeményezni a szocialista Gúr Nándor a kormány által kötött stratégiai megállapodások áttekintésére.

MTI

Együtt-PM: lépjen a kormány az agrár-környezetgazdálkodási támogatások érdekében

Az Együtt-PM szerint a jövő hónap végével leállnak az agrár-környezetgazdálkodási (AKG) támogatások, ezért arra szólítják fel a kormányt, hogy tegyen meg mindent "a válsághelyzet kezelésére".

MTI
Hirdetés

Így lobbantott lángra egy gyerek egy házat Csepelen

Rendőr volt a segítője annak a tizenkét éves fiúnak, aki fáklyával lángra lobbantott egy házat Csepelen. A tűzben többen megsérültek, főként gyerekek, mindeközben a kisfiú kintről gyönyörködött a lángokban. A kis gyújtogatót röviddel tette után saját barátai kaptak el, menekülés közben. Elfogása után azt mondta, "jó móka volt". Később kiderült, a tettes zsaru szeretne lenni, az őt elkapó rendőrök közül viszont csak az egyik, mert a másik szakács lesz.

Tőkés: "lészen autonómia"

Tőkés László európai parlamenti képviselő a "lészen autonómia" kijelentéssel parafrazeálta a bibliai "legyen világosság" gondolatot, illetve Gábor Áron 1848-as "lészen ágyú" kijelentését szombaton Tusnádfürdőn, a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján tartott előadásában.

MTI

Ezért nem lesz nagykövet Szentmihályi Szabó Péter

A római nagyköveti jelöltségről való lemondásáról és az őt érő antiszemita vádakról nyilatkozott Szentmihályi Szabó Péter a Corriere della Sera olasz napilap szombati számában. A telefonos interjúban elmondta, azért állt félre, mert nem akarta megzavarni az Olaszország és Magyarország közötti kapcsolatokat.

MTI
Hirdetés

Rengeteget kell várni Röszkénél

Folyamatosan kilenc sávon léptetik ki az autósokat az országból Röszkén, ennek ellenére továbbra is három órás a várakozás - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az MTI-t.

MTI

Orbán: könnyen lehet, eljön a mi időnk

Orbán: könnyen lehet, eljön a mi időnk

A legfontosabb versenyfutás ma az, hogyan lehet egy olyan államot kitalálni, mely sikeressé tesz egy nemzetet - mondta Orbán Viktor kormányfő Tusnádfürdőn, a bálványosi szabadegyetemen tartott előadásában. A kormányfő szerint a liberális demokráciának leáldozott, emellett példaként hozott olyan "sztárországokat", mint Oroszország, vagy Törökország. A miniszterelnök szerint eljött a munka alapú társadalom korszaka Magyarországon, emellett az állam újjászervezéséről is értekezett. Orbán a civil társadalmat is bírálta, szerint itt külföldiek által fizetett politikai aktivisták vannak.

Történelmi napok Szentgotthárdon, ostromnapok Kőszegen

Szentgotthárdon történelmi napok keretében, Kőszegen pedig ostromnapokon idézik fel a törökökkel vívott csatákat augusztus első hétvégéjén.

MTI

Több kocsival közlekednek a gödöllői HÉV-ek a Magyar Nagydíj miatt

A megszokottnál több kocsival közlekedteti szombaton és vasárnap a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a gödöllői (8-as) HÉV-et, és a Forma-1-es Magyar Nagydíjra szóló, vasárnapra érvényes egyes jegyekkel mind a négy metróvonalon ingyen lehet utazni.

MTI

Hétmilliárdba kerül az önkormányzati választás

Hétmilliárd forint az októberi önkormányzati és nemzetiségi választás tervezett költségvetési előirányzata - közölte az MTI érdeklődésére a Nemzeti Választási Iroda (NVI).

MTI

Részben megindult a vasúti forgalom a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon

Részben megindult a vonatforgalom a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon szombat reggel, fél nyolckor, az utasoknak már nem kell pótlóbuszokra szállniuk - tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t.

MTI

Majdnem 200 házban nincs áram Szigetszentmiklóson

Száznyolcvanhárom szigetszentmiklósi fogyasztónál nincs áram egy szombat hajnali baleset miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

MTI
Hirdetés
1236351
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X