Bejelentkezés  

Tampont vettek norvég pénzből – Mivel gyanúsítja a Kehi a civileket?

Tampont vettek norvég pénzből – Mivel gyanúsítja a Kehi a civileket?

Nem arra használták fel a támogatott szervezetek a Norvég Civil Alap pénzét, amire kapták – többek között ezt próbálja bizonyítani a szerdán a kormány elé kerülő Kehi-jelentés, melynek lezárása már többször megcsúszott. Kormányközeli forrásból úgy tudjuk, hogy az Ökotárs által elfogadott, elszámolt tételek között volt például tampon, kávé és más, nehezen megmagyarázható tárgyi eszköz.

Viharos szél és felhőszakadás jön ma

Viharos szél és felhőszakadás jön ma

Tizenhárom megyére adtak ki figyelmeztetést a várható viharos szél, illetve a jelentős mennyiségű csapadék veszélye miatt csütörtökre.

MTI

Nem Szűrös hozott, hanem a Mikulás

Nem Szűrös hozott, hanem a Mikulás

Még a szocializmus nevű történelmi csapdahelyzetben fogant, de már az úgynevezett szabad világra született. Ugyan nem annak a 285 magyar újszülöttnek az egyike, akik épp 1989. október 23-án születtek, de a hvg.hu 25 éves szerzője lényegében egyidős a köztársasággal. Fiatal felnőttként is kiskorúnak érzi magát, ahogy a köztársaság sem nőhetett még fel. Patyi Máté írása.

Boldog születésnapot Magyar Köztársaság! - Nagyítás-fotógaléria

Boldog születésnapot Magyar Köztársaság! - Nagyítás-fotógaléria

Kereken 25 éve, 1989. október 23.-án délben Szűrös Mátyás, a Parlament egyik erkélyéről, a tömött Kossuth tér előtt kiáltotta ki a Magyar Köztársaságot. A negyedszázados születésnapra a hvg.hu arra kérte a nap főszereplőjét, illetve több művészt, zenészt, alkotót, térjen vissza ugyanoda, ahol abban a történelmi pillanatban volt, így segítsen tisztelegni az évforduló emléke, jeletősége előtt.

Szijjártót a USA Today szerkesztőségében faggatták - fotók

Szijjártót a USA Today szerkesztőségében faggatták - fotók

A magyar kormány nyitott arra, hogy kivizsgálja az USA által megfogalmazott korrupciós vádakat, de amerikai részről eddig nem adtak tájékoztatást a részletekről - mondta Szijjártó Péter külügyminiszter a USA Today szerkesztőségében.

Leszavazták a fideszes elnököt, költözik az önkormányzat Nógrádban

Salgótarjánból Balassagyarmatra kerül át Nógrád megye önkormányzatának székhelye - döntöttek többségi szavazattal a testület alakuló ülésén szerdán.

MTI

Nem kell megismételni a zuglói polgármester-választást

A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) szerdai, nem jogerős döntése értelmében nem kell megismételni Zugló 3-as számú egyéni választókerületében sem a képviselő-, sem pedig a polgármester-választást. A testület ezzel megváltoztatta a helyi választási bizottság (hvb) ezzel ellentétes határozatát.

MTI

Szóra bírta a NAV elnökét a bécsi reptéren az RTL Klub

Szóra bírta a NAV elnökét a bécsi reptéren az RTL Klub

Utolérte az RTL Klub a bécsi reptéren a NAV elnökét, Vida Ildikót, aki érdemben nem erősítette meg, hogy rajta van az USA-ból kitiltottak listáján, igaz, nem is cáfolta.

Videó: "Még azt gondolják, hogy nincs sajtószabadság" - Lázár elemében volt

Videó: "Még azt gondolják, hogy nincs sajtószabadság" - Lázár elemében volt

Lázár János sajtótájékoztatón ismertette az Ökotárs Alapítványnál lefolytatott vizsgálat eredményét. Állítása szerint bizonyítékok vannak rá, hogy az alapítvány "visszaélt a norvég kormány bizalmával". A tájékoztatón kiderült még az is, hogy a miniszter elsőre nem tudta, mi az a "zöld dosszié" továbbá, hogy mivel keveset internetezik, neki olcsó lesz majd a netadó. Amikor azzal szembesítettük, hogy hat éve még a Fidesz is hevesen ellenezte az internetadó gondolatát, azzal érvelt, hogy az ügyben még nem ismert a frakció álláspontja, így szerinte nem is lehet biztosan a bevezetéséről beszélni.

Nem tágít a hidegfront, sőt hullámot is vet - térképek

Nem tágít a hidegfront, sőt hullámot is vet - térképek

A szerda hajnalban érkezett hidegfront mozgása térségünkben lelassul, hullámot vet, az így kialakuló ciklon egészen holnap estig meghatározza időjárásunkat - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Kiürítettek száznál is több házat az Orbánhegyi dűlőnél

Elszállították a XXIII. kerületi Orbánhegyi lejtőn talált világháborús robbanótesteket, a területzárást feloldották, a lakók visszatérhettek otthonukba - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje szerda este.

MTI
Hirdetés

A kínai központi televízióval írt alá a magyar közmédia

A kínai központi televízióval írt alá a magyar közmédia

Együttműködési megállapodást kötött a közmédia és a kínai központi televízió, híranyagokat is cserélnek majd egymással és "gazdagítják" műsoraikat.

MTI

Gőgös elfoglalhatja Botka helyét a parlamentben

Gőgös Zoltánnak adta ki a Botka László lemondásával megüresedő országgyűlési mandátumot a Nemzeti Választási Bizottság szerdai ülésén.

MTI

Tombolt a vihar Ausztriában, már ma délután eshet a hó

Helyenként százötven kilométeres óránkénti széllökésekkel vonult át szerdára virradóra Ausztria felett a vihar, és az ország több részén közlekedési fennakadásokat, több ezer háztartásban áramszüneteket okozott.

MTI
Hirdetés

Meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon

Fürjes Pál (Fidesz-KDNP) korábbi polgármester támadta meg a helyi választási bizottság eredménymegállapító határozatát, ennek helyt adva rendelték el a választás megismétlését.

MTI

Ünnepi beszédében is a Nyugatnak szúrt oda egyet a Fidesz

A műegyetemi október 23-i megemlékezésen Gulyás Gergely mondott beszédet, aki szerint 1956-ban a Nyugat tétlenül nézte a forradalom szovjet leverését, most pedig Magyarország önrendelkezéshez való jogát nem tartják tiszteletben. Gulyás a nemzeti egyetértést hiányolta és azt, hogy az ország jó hírnevét nem mindenki akarja megvédeni.

MTI

Megvan az országos nemzetiségi választás eredménye

Az NVB a jegyzőkönyvek elleni jogorvoslati határidő letelte után, szerdán állapíthatta meg a nemzetségek országos választásának eredményét.

MTI

Győr egyik szavazókörében megismételtetik a választást

Egy győri szavazókörben meg kell ismételni az október 12-ei önkormányzati választást - döntött pénteken a Győri Ítélőtábla.

MTI

Szijjártó megússza a vagyonnyilatkozata vizsgálatát

Nem indul vagyonnyilatkozati eljárás Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter dunakeszi ingatlanvásárlása ügyében - közölte az Országgyűlés mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnöke szerdán az MTI kérdésére.

MTI

Jön az államreform: megtizedelik a közszférát, lesz állami rezsicsökkentés

Meghirdette a kormány az államreformot, ami jelentős törvénymódosításokkal jár. A közszférában jelentős elbocsátások várhatók, a minisztériumok vidékre költöznek, lesz állami rezsicsökkentés is.

Jávor Benedek bevinné Horváth Andrást az EP-be

Jávor Benedek PM-es EP-képviselő Horváth András egykori adóellenőr részvételével szeretne egy meghallgatást szervezni Brüsszelben.

MTI
Hirdetés
1236545
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X