Bejelentkezés  

Hankiss Elemér: Mintha újra egy zátony felé sodródnánk

Hankiss Elemér: Mintha újra egy zátony felé sodródnánk

A magyar társadalom vezérei az elmúlt huszonöt évben az országot inkább rombolták, mint építették – állítja Hankiss Elemér, majd hozzáteszi: azért, ami a jólétet illeti, még így is a világ első 15-20 százalékában vagyunk. Befejezetlen ember című új kötete apropóján beszéltünk az író-szociológussal a Zuckerberg-galaxisról, a fogyasztói társadalom hazugságairól, s arról, hogy miért nem képes Magyarország kitörni a válságból.

A komolyzene igenis menő

A komolyzene igenis menő

Végig telt házzal dübörgött Magyarország európai viszonylatban is kiemelkedő kamarazenei fesztiválja. Az ötödik Kaposfesten minden eddiginél több, csaknem kilencven világhírű művész lépett fel, akik naponta kétszer, több órányi fergeteges játékkal ajándékozták meg a közönséget egy héten keresztül.

Frank Miller az új Sin Cityről: még bűnösebb lett a város

Frank Miller az új Sin Cityről: még bűnösebb lett a város

Robert Rodriguezzel pont ott tudta folytatni, ahol abbahagyta, Jessica Albától el van ájulva, az öreg Joseph Gordon-Lewitt karakterét pedig a színész ötletei miatt átírta. A csütörtökön moziba kerülő második Sin Cityben még bűnösebb lesz a város. A film alapját megálmodó képregény alkotója szerint hosszú, bonyolult történeteket is el lehet mesélni ebben a műfajban. Frank Millert telefonon értük el.

Már nem fenyegeti sztrájk a Metropolitan évadnyitóját

Megállapodott szerdán a New York-i Metropolitan Opera vezetősége az alkalmazottakat képviselő egyik legnagyobb szakszervezettel, a díszletmunkásokéval. Korábban megegyeztek a két legnagyobb és néhány kisebb szakszervezettel is, így valószínűleg nem lesznek elbocsátások, illetve nem fenyegeti sztrájk az évadnyitót.

MTI

Meghalt a világ egyik legismertebb jógamestere

Kilencvenöt éves korában meghalt B.K.S. Iyengar, aki sokat tett a jóga népszerűsítéséért világszerte. 75 éves munkássága alatt 14 könyvet írt.

Meghalt a kábeltévé, éljen az online tévé!

Meghalt a kábeltévé, éljen az online tévé!

Hamarosan búcsút inthetünk a hagyományos tévécsatornáknak, mivel egyre több online nézhető filmeket kínáló oldal jelenik meg Magyarországon is, bár a nyugati országokban már bekövetkezett nagy áttörés még azért várat magára. A szkeptikusok szerint nehéz lesz az ingyen letöltéshez szokott magyar közeget a legális, fizetős tartalomszolgáltatókra áttéríteni, a külföldi példák ugyanakkor azt mutatják, egy jutányos áron kínált felület nagyon sikeres lehet. Melyik a legjobb hazai online filmes felület, és mikor érkezhet Magyarországra a piac királya, a Netflix? Belenéztünk a nagy online képernyőbe.

Megszólalt az egykori kislány a Mrs. Doubtfire-ból

Megszólalt az egykori kislány a Mrs. Doubtfire-ból

Hosszú blogposztban búcsúzott el Robin Williamstől a Mrs. Doubtfire című film egyik szereplője, a kisebbik lányt alakító Mara Wilson.

Mrs. Doubtfire újra tarol

Az Amazon internetes webáruház tíz legkeresettebb DVD-je közül hét Robin Williams filmje az Egyesült Államokban.

Új lemezt ad ki a 80 éves Leonard Cohen

Popular Problems címmel új albumot ad ki Leonard Cohen, a lemez szeptember 19-én, a kanadai énekes-dalszerző 80. születésnapja előtt két nappal jelenik meg.

Beszólt Tarlósnak a Placebo biszex énekese

Beszólt Tarlósnak a Placebo biszex énekese

„Azt üzenem, hogy nagyon sajnállak. Biztosan boldogtalan ember vagy. Fogadd szánakozásomat!” – ezt üzente egy friss interjúban a Placebo együttes énekese Tarlós István főpolgármesternek. A brit zenekar a Szigeten lépett fel. Már 2001-ben is játszottak a fesztiválon, és akkor a színpadról üzentek homofób húzása miatt Tarlós Istvánnak. A csapat nyíltan biszexuális énekese, Brian Molko most sem kímélte a politikust.

Újabb világsztárnak lett elege az okostelefonokból

A grandiózus visszatérés előtt álló Kate Bush arra kérte rajongóit, koncertjén tegyék el az okostelefonokat, tableteket és legyenek igazi közönség.

Hirdetés

ByeAlex és Bérczesi Róbert is visszatér a Közmédia napján

ByeAlex és Bérczesi Róbert is visszatér a Közmédia napján

Többek között gyermekhíradó, operettmaraton és szimfonikus zenekari kísérettel megszólaló popsztárok felelnek majd az MTVA éves vurstlijának utánozhatatlan hangulatáért.

Bekerülhet a sorozatba a Family Guy legnagyobb magyar rajongója

Bekerülhet a sorozatba a Family Guy legnagyobb magyar rajongója

Egyedülálló szereplési lehetőséget kap itthon az a Family Guy-rajongó, aki helyesen válaszol tíz nehéz kérdésre és az esszéje is elnyeri a zsűri tetszését. Egy mellékszereplő szinkronhangja lehet a legfelkészültebb versenyző.

Jelnyelven dolgozták fel a Happyt a siket fiatalok - videó

Pharell WIlliams slágerét egy hallássérülteknek szóló ifjúsági filmes tábor résztvevői dolgozták fel nem mindennapi módon.

Hirdetés

Újabb bűnügyi realityvel rukkol ki ősszel a TV2

A Zsaruk című doku-realityt szeptembertől minden hétköznap adják a Jóban rosszban után.

„Ha már ilyen jóban vagyunk” – a marihuána legalizálását kéri Tereskova Orbántól

„Ha már ilyen jóban vagyunk” – a marihuána legalizálását kéri Tereskova Orbántól

Újabb Orbán Viktor-festménnyel jelentkezett Nagy Kriszta Tereskova. Ezúttal egy cannabislevelet festett a miniszterelnöki portréra.

Keanu Reeves is sorozatsztárnak áll

Keanu Reeves bérgyilkost játszik egy tévésorozat főszereplőjeként - jelentette be a műsort készítő Slingshot Global Media.

Páneurópai piknik 25.: És akkor pár órára eltűnt a vasfüggöny

Páneurópai piknik 25.: És akkor pár órára eltűnt a vasfüggöny

Huszonöt évvel ezelőtt, 1989. augusztus 19-én pár órára „eltűnt a vasfüggöny” Kelet és Nyugat között. A debreceni MDF-es, Mészáros Ferenc ötletéből megszervezett Páneurópai piknik legapróbb részleteit, az NDK-s menekültek Nyugatra szökését szinte percről percre ismerjük, de a háttérben zajló folyamatok feltárásához még idő kell: alighanem még túl közel vagyunk az eseményekhez.

Az író is küzdő ember: párbajhősök, bunyósok Adytól Örkényig

Az író is küzdő ember: párbajhősök, bunyósok Adytól Örkényig

Érezhetően megütközött a közvélemény múlt héten annak hallatán, hogy a tokaji írótáborban egy író ököllel esett a másiknak. Pedig a magyar irodalomban távolról sem példa nélküli esetről van szó. Kisebb-nagyobb konfliktusait toll helyett ököllel (karddal, pisztollyal) rendezte Balassitól Ady Endrén át Rejtő Jenőig számos irodalmi nagyság. Örkény például szerelemféltésből ölt is volna, de pisztolyát mackósajtra cserélték.

Most bárki kiélheti magát a távhővezetéken

Pályázatot írtak ki a IV. kerületi távhővezeték kipingálására, illetve egyelőre csak a tervekre.

hvg.hu

A reptéren még napokig tart a Sziget

Még néhány napig tart a Sziget fesztivál hatása a repülőtéren, tekintve, hogy sokan nem tudnak egyből hazamenni. Nekik a reptéren pihenőzónát alakítottak ki.

MTI
Hirdetés
1231129
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X