Bejelentkezés  

Monica Lewinsky: "Beleszerettem a főnökömbe, ahogy a 22 évesek szoktak"

Monica Lewinsky: "Beleszerettem a főnökömbe, ahogy a 22 évesek szoktak"

Az emberek online terrorizálásának beszüntetését nevezte hétfőn élete új küldetésének Monica Lewinsky, aki amiatt vált világszerte ismertté, mert 1995-ban, fehér házi gyakornokként intim viszonyt folytatott az akkori elnökkel, Bill Clintonnal.

Áder táviratot írt Brüsszelbe

Áder János köztársasági elnök táviratban köszöntötte Jean-Claude Junckert és az általa vezetett új Európai Bizottságot, amelynek összetételét szerdán hagyta jóvá az Európai Parlament (EP).

MTI

Összefognának a gyógyszergyártók az ebola elleni védőoltásért

A vezető gyógyszergyártó vállalatok azt tervezik, hogy egyesítik erőfeszítéseiket az ebola elleni védőoltás kidolgozásának felgyorsítására, és reményeik szerint jövőre már több millió vakcinát állítanak elő.

MTI

November végéig maradhatnak az EBESZ-megfigyelők Ukrajnában

Egy hónappal meghosszabbították az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) ukrajnai megfigyelő missziójának mandátumát - jelentette be szerdán a nemzetközi szervezet.

MTI

Majdnem 5000 áldozatot szedett már az ebolajárvány

Közel négyezer-kilencszáz ember halt már meg az elsősorban Nyugat-Afrikában pusztító ebolajárványban - tudatta szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

MTI

Orosz katonai gép sértethette meg az észt légteret, bekérették a nagykövetet

Észtország szerdán azt közölte, hogy egy orosz katonai repülőgép előző nap megsértette légterét, és az incidenssel kapcsolatban bekérették a tallinni orosz nagykövetet. Moszkva cáfolta a hírt.

MTI

Ebola: Három hétig megfigyelik a Nyugat-Afrikából Amerikába érkező utasokat

Minden Nyugat-Afrikából az Egyesült Államokba érkező utast 21 napon keresztül megfigyelés alatt fognak tartani. Washington kedden vezetett be utazási korlátozásokat a Libériából, Sierra Leonéból és Guineából érkező utasokkal szemben, akik ezentúl csak öt kijelölt repülőtéren keresztül léphetnek be az Egyesült Államok területére.

MTI

Tömegbe hajtó autó gázolt el kilenc jeruzsálemit

Szándékosan a tömegbe hajtott egy autós szerdán Jeruzsálemben, majd megpróbált futva elmenekülni. Az izraeli rendőrség lelőtte a feltételezhetően palesztin merénylőt, aki kocsijával kilenc embert gázolt el.

MTI

Bevásárlóközpontnál is lövöldöztek Ottawában

Az ottawai rendőrség szerint három helyszínen volt lövöldözés szerdán Ottawában: a kanadai parlamentnél, a katonai emlékműnél és egy bevásárlóközpont közelében is, a törvényhozás közelében.

MTI

Tombolt a vihar Ausztriában, már ma délután eshet a hó

Helyenként százötven kilométeres óránkénti széllökésekkel vonult át szerdára virradóra Ausztria felett a vihar, és az ország több részén közlekedési fennakadásokat, több ezer háztartásban áramszüneteket okozott.

MTI

Agyonlőhettek egy fegyverest a kanadai parlamentben

Lövöldözés volt a kanadai főváros három helyszínén, a parlamentnél, a nemzeti háborús emlékműnél és egy nagy bevásárlóközpont közelében; egy díszőrséget álló katona és egy támadó életét vesztette. A törvényhozás épületéből az ablakon és az állványokon keresztül menekültek a bentlévők, a rendőrség kimenekítette a miniszterelnököt is. A hatóságok még több gyanúsítottat nagy erőkkel keresnek.

MTI
Hirdetés

Durva vasúti kedvezményekkel javítja a hangulatot a szlovák kormány

Az ország történetében példa nélküli mértékű, rendkívül széleskörű vasúti utazási kedvezményeket hagyott jóvá szerdai ülésén a szlovák kormány.

MTI

Nem lesz januártól vizitdíj és receptdíj sem a cseheknél

Az illetékek bevezetésekor a jobboldal azzal érvelt, hogy az intézkedés eredményeképpen az emberek ritkábban fogják különösebb ok nélkül felkeresni az orvosokat. A sajtó szerint ez nem következett be.

MTI

Diákok ezrei vonultak az utcára Spanyolországban

Több ezer, középiskolás és egyetemista diák vonult utcára tanítási időben Spanyolország csaknem negyven városában szerdán, követelve az új oktatási törvény visszavonását és José Ignacio Wert oktatási miniszter lemondását - jelentette a spanyol sajtó.

MTI
Hirdetés

Orbán rezsimjét dühbe hozta a kitiltás az ukránok szerint

"Megdöbbenéssel és dühösen fogadta" a magyar kormány az "Orbán Viktor rezsimjének vezető tagjai ellen életbe létpetett amerikai beutazási tilalmat" – közölte a Ukraine Today angol nyelvű ukrán hírportál.

A volt grúz elnök is tudott Ukrajna felosztási tervéről

Miheil Szaakasvili volt grúz elnököt is értesítette Donald Tusk lengyel miniszterelnök 2008-ban a közte és Vlagyimir Putyin között lezajlott beszélgetésről, amelyben az orosz elnök Ukrajna felosztását javasolta - közölte a lengyel sajtó szerdán.

MTI

Legalább négy hónap kell az ebolajárvány megfékezéséhez

Legalább négy hónapra lesz szükség az ebolajárvány megfékezéséhez, még akkor is, ha minden szükséges intézkedést meghoznak – ezt mondta szerdán a Vöröskereszt és a Vörös Félhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének főtitkára. Hozzátette: a "tétlenség" sokba fog kerülni.

MTI

Frontjelentés Ukrajnából

Frontjelentés Ukrajnából

Szétlőtt házakkal, kiégett harckocsikkal és ronccsá vált személyautókkal szegélyezett frontvonalon járt Kelet-Ukrajnában a HVG tudósítója, akinek beszámolója a hetilap friss számában olvasható.

HVG

Nem látott-hallott, és ittas volt a Total-elnök gépét leszedő hókotró vezetője

„Elvesztette tájékozódását", és nem hallotta a felé közelítő repülőgépet – ezt állította egy amatőr videofelvétel tanúsága szerint a repülőtéri hókotró gép vezetője, amely a Total olajipari cég vezetőjét szállító repülőgép moszkvai szerencsétlenségét okozta.

MTI

Megint vegyi fegyvert vethettek be Szíriában

Az Iszlám Állam által ostromlott Kobani városban a lakosok olyan panaszokról számoltak be, amelyek vegyi fegyverek hatására szoktak fellépni.

MTI

Huszonévesek vérét pumpáltatta magába Észak-Korea örökös diktátora

Huszonévesek vérét pumpáltatta magába Észak-Korea örökös diktátora

Száz évig akart élni Kim Ir Szen, Észak-Korea örökös elnöke, ezért arra utasította az orvosokat, hogy hosszabbítsák meg valahogy az életét – nem tudták, a diktátort 82 évesen elvitte egy szívroham. Pedig még azzal is próbálkoztak, hogy huszonéves fiatalok vérét adták neki. Utódja és fia, Kim Dzsong Il egészsége ugyancsak pocsék volt élete végén, a diktátordinasztia legfiatalabb tagja pedig az elmúlt hetekben megjelent híresztelések szerint már a harmincas éveire elkezdett kissé leépülni.

Hirdetés
1234501
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X