Bejelentkezés  

ENSZ BT: A békére is veszélyes az ebola

ENSZ BT: A békére is veszélyes az ebola

Az ENSZ BT rendkívüli ülésén határozatot fogadott fel, amelyben arra szólította a világszervezet tagországait, hogy a lehető leghamarabb nyújtsanak helyszíni és anyagi segítséget a válság kezeléséhez. A tanács döntött arról is, hogy saját missziót küld a legsúlyosabb helyzetben lévő három országba.

Fegyvermentesített övezet lesz Ukrajnában

Megállapodtak a kelet-ukrajnai válságban érintett felek szombat hajnalban arról, hogy a nehézfegyverek kivonásával egy 30 kilométeres fegyvermentesített övezetet hoznak létre a térségben.

MTI

Hodorkovszkij szervezkedik

Open Russia néven Európa-barát orosz erőket tömörítő mozgalmat indított a jelenleg Svájcban élő Mihail Hodorkovszkij orosz iparmágnás, Vlagyimir Putyin orosz államfő egykori legádázabb ellensége, aki decemberben elnöki kegyelemmel szabadult tíz év börtönbüntetés után.

MTI

Megnyílt az Oktoberfest, München térdig sörben

Megnyílt szombaton Münchenben az Oktoberfest, a világ legnagyobb népünnepélyeként számon tartott sörfesztivál. Már órákkal a hivatalos megnyitó előtt hosszú sorok kígyóztak a hatalmas sörsátrak előtt.

MTI

Az ukránok rakétákkal küldik Donyecket

Az ukrán fegyveres erők több rakétacsapást mértek szombaton a kelet-ukrajnai Donyeckre. Néhány halottról és sok sebesültről számolnak be a híradások. Pedig nem sokkal korábban fegyverszünetről állapodtak meg a felek.

MTI

Kiürítették a Fehér Házat

Biztonsági riasztás miatt helyi idő szerint péntek este rövid időre kiürítették a washingtoni Fehér Ház egy részét, mert az elnöki hivatalnak és rezidenciának otthont adó komplexum területén egy behatolót fogtak el, akinek sikerült bejutnia még az épületbe is - közölte az elnök biztonságért felelős Secret Service.

MTI

Menekülnek a kurdok Szíriából

Az elmúlt napokban több tízezer kurd menekült el Szíriából az Iszlám Állam (IÁ) fegyveresei elől Törökországba.

MTI

Brutális dugók várhatóak Budapesten

Jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapest több fő útvonalán rendezvények miatt a hétvégén: sem az Andrássy utat, sem a Lánchidat és annak környékét nem használhatják a közlekedők.

MTI

Skót népszavazás: Üzent a királynő

II. Erzsébet brit királynő pénteken egységre szólította fel országának lakosságát, miután az unionista tábor győzött a Skócia függetlenségéről kiírt népszavazáson.

MTI

A CIA visszavett a kémkedésből Nyugat-Európában

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség korlátozta a nyugat-európai kormányok elleni felderítő tevékenységet – közölte pénteken kormányzati forrásokra és volt hivatalos személyekre hivatkozva az AP amerikai hírügynökség.

MTI

Navracsics ellen tüntetnének egy szomszédos országban

Navracsics ellen tüntetnének egy szomszédos országban

Magyarország zágrábi nagykövetsége elé szervez tüntetést a 25 horvátországi civil szervezetet tömörítő Crosol szövetség, amely nyílt levélben tiltakozott az Európai Bizottságnál és az Európai Parlamentnél Navracsics Tibor kulturális, oktatási és ifjúsági EU-biztossá való kinevezése ellen és szót emelt a magyarországi civil szervezetek vegzálása ellen is.

Hirdetés

Svédország bekérette az orosz nagykövetet a berepülés miatt

A svéd külügyminisztériumba kérették pénteken a stockholmi orosz nagykövetet, és tiltakozó jegyzéket nyújtottak át neki amiatt, hogy az orosz légierő két vadászbombázó repülőgépe megsértette Svédország légterét - közölte Twitter-bejegyzésében Carl Bildt svéd külügyminiszter.

MTI

Temetőt szántott fel a jégeső Firenzében – fotó

Temetőt szántott fel a jégeső Firenzében – fotó

Valóságos ítéletidő söpört végig pénteken Firenzén. Délben olyan jégeső zúdult az olasz városra, hogy több centi vastagon jégdara borította be az utcákat. Fák dőltek ki, éttermi teraszok, tetők károsodtak. Az egyik temető úgy nézett ki a vihar után, mintha bomba csapódott volna be oda.

Feltartóztattak az oroszok egy litván halászhajót

Az orosz szövetségi biztonsági szolgálat (FSZB) feltartóztatott és a murmanszki kikötőbe kísért egy litván halászhajót, amely orosz felségvizeken folytatott halászatot - jelentette pénteken az orosz média.

MTI
Hirdetés

Kobravodkát foglaltak le a hatóságok Amszterdamban – fotó

Kobravodkát foglaltak le a hatóságok Amszterdamban – fotó

Bizarr szeszes italokat foglaltak le a holland élelmiszerügyi hatóság ellenőrei egy italboltban Amszterdam belvárosában. A vodkásüvegbe az ital mellett egy kobrát és egy skorpiót is belepasszíroztak. Négy ilyen üveget foglaltak le.

Újabb nép szavazhat a függetlenségéről Európában

A katalán parlament elfogadta a függetlenségi népszavazásról szóló törvényt pénteken, amelynek alapján november 9-re referendumot terveznek kiírni.

MTI

Légiutas-kísérő kémkedett az ukrán szakadároknak

Az ukrán hatóságok a kelet-ukrajnai Dnyipetrovszkban elfogtak egy légiutas-kísérőt, aki a szakadár fegyvereseknek kémkedett.

MTI

Tüntetők agyonlüvetésével gyanúsított parancsnokot engedtek el Kijevben

Szabadlábra helyezte pénteken egy kijevi bíróság az egykori Berkut belügyi rohamegység parancsnokát, akit a főügyészség 39 tüntető agyonlövésével gyanúsít. A főügyészség közleményében felháborodásának adott hangot a bíróság döntése miatt, és jelezte, hogy fellebbeznek, mert fennáll a gyanúsított szökésének veszélye.

MTI

Sarkozy mégis visszatér a politikába

Nicolas Sarkozy volt francia államfő pénteken bejelentette visszatérését a francia politikai életbe.

Háromnapos kijárási tilalom kezdődött Sierra Leonéban

A nyugat-afrikai Sierra Leonéban elkezdődött pénteken a háromnapos kijárási tilalom, amellyel az ebolajárványt próbálnák fékezni. Vasárnapig több mint 20 ezer önkéntes házról házra járva világosítja fel az embereket a vírusról, és igyekeznek felderíteni a fertőzött betegeket. Szappant is osztanak.

Lemond a skót kormányfő az elbukott függetlenségi szavazás után

Bejelentette lemondási szándékát pénteken Alex Salmond skót miniszterelnök, miután a skót függetlenségről általa kiírt népszavazást az elszakadás ellenzői jelentős fölénnyel megnyerték.

Hirdetés
1234460
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X